Vybrané recepty

Štika na grilu plněná zeleninou

Štika - recept

Ingredience

Štiku vykucháme, očistíme od šupin a kůži po obou stranách na několika místech nařízneme. Osolíme a opepříme. Nakrájíme oba druhy cibule, česnek a citron na malé měsíčky a spolu s kořením, bylinkami a olejem dobře promícháme. Touto směsí naplníme štiku, když zbyde, poklademe ji navrch ryby a pevně zabalíme do alobalu. Pečeme na grilu asi 30 až 40 minut.

Kapr po novohradsku

Kapr - recept

Ingredience

Porce kapra osolíme, zakapeme citronem a necháme odležet. Potřeme rozetřeným česnekem a obalíme ve směsi mouky a papriky. Na dno zapékací mísy položíme plátky z poloviny másla, na ně naskládáme obalené podkovy a navrch opět plátky ze zbytku másla. Pečeme na 180° asi 35 až 45 minut.